KIDUNG JAWA

DHANDHANG GULO

1. Purwaniro manungso puniki
Dhatan maujut kahananiro
Bapa biyung lantarané
Pinanggih mring cahyanipun
Sorot suci ning sang Hyang Widhi
Manjing dadhos satunggal
Jalmo wujut ipun
Mangkono dumadi niro
Mulo iku siro kabeh ojo wani
Marang wong tuwo niro

2. Lakuniro wong kang nggarbini
Kudu tumindak laku utomo
Akeh banget sirikane
Ngedohono howo napsu
Mrih putrané watake becik
Bekti mring wong tuwo
Lawan rowangipun
Duwe tata lan susila
Datan jail, dahwén meren, mring sesami
Ywo iku lakunono
3. Soyo dangu ponang jabang bayi
Tambah wulan lan undaking warso
Njur dewoso kahanané
Mangkono kahananipun
Jalmo gesang ing ndhonyo niki
Satemah dadi tuwo
Puput yus wanipun
Manunngso balitan ono
Sukmo oncat ninggalaké wadak néki
Kalawan kulo wargo
Download Full Tembang Klik DI Sini

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: